Ako se susrećete sa finansijskim poteškoćama ili blokadama, kristali mogu biti korisni alati za pokretanje energije novca. Postoji nekoliko kristala koji su poznati po svojim sposobnostima da privuku novac, bogatstvo, prosperitet u vaš život. Ovde ćemo predstaviti šest kristala za pokretanje energije novca, a to su zeleni aventurin, pirit, citrin, žad, iolit i tigrovo oko.

Kako uverenja blokiraju energiju novca?

Naša uverenja igraju ključnu ulogu u tome kako privlačimo ili blokiramo energiju novca u našem životu. Uverenja su poput programskih kodova koji definišu našu percepciju o novcu, bogatstvu i finansijskom uspehu. Ako imamo negativna uverenja o novcu, ona mogu delovati kao blokade koje sprečavaju slobodan protok finansijske energije.

Jedno od najčešćih uverenja koja blokiraju energiju novca je verovanje da novac donosi nesreću ili da je povezan sa negativnim osobinama kao što su pohlepa ili korupcija. Ova uverenja stvaraju unutrašnji konflikt između naše želje za finansijskom stabilnošću i naših moralnih vrednosti. Kada imamo negativna uverenja o novcu, često se sabotiramo u postizanju finansijskog uspeha, jer na neki način odbijamo da ga prihvatimo kao deo našeg života.

Druga uverenja koja mogu blokirati energiju novca su uverenja o nedostatku i ograničenosti. Ako duboko verujemo da je novca uvek nedovoljno ili da je rezervisan samo za odabrane ljude, tada stvaramo mentalnu prepreku koja nas sprečava da privučemo finansijsko obilje. Naše uverenje o nedostatku stvara vibraciju koja privlači nedostatak, umesto obilje.

Takođe, uverenja koja se odnose na našu vrednost i vrednost našeg rada mogu blokirati energiju novca. Ako verujemo da nismo dovoljno dobri ili da ne zaslužujemo finansijski uspeh, tada sebe sabotiramo i ograničavamo na polju finansija. Naše uverenje o sopstvenoj vrednosti direktno utiče na našu sposobnost da privučemo finansijsku obilje u naš život.

Da bismo oslobodili blokade i pokrenuli energiju novca, potrebno je da postanemo svesni svojih uverenja i da ih transformišemo. Prvi korak je prepoznavanje negativnih uverenja koja nas ograničavaju. Zatim, možemo svesno promeniti ta uverenja i usvojiti pozitivna uverenja o novcu, bogatstvu i finansijskom uspehu. To može uključivati afirmacije, vizualizacije ili rad sa stručnjacima koji nam mogu pomoći u transformaciji naših uverenja.

Uloga kristala u pokretanju energije novca

Kristali imaju značajnu ulogu u pokretanju i usmeravanju energije novca. Njihova prirodna svojstva, vibracije i energetske frekvencije mogu nam pomoći da uskladimo našu sopstvenu energiju sa energijom obilja i privučemo finansijsku prosperitet u naš život. Evo nekoliko načina na koje kristali mogu uticati na energiju novca:

 1. Poboljšanje vibracija: Kristali emituju specifične vibracije koje mogu podići našu energiju i promeniti našu vibracionu frekvenciju. Kada koristimo određene kristale koji su povezani sa prosperitetom i obiljem, kao što su citrin ili zeleni aventurin, možemo podići svoju energetsku vibraciju i postati magnet za finansijske prilike.
 2. Transformacija negativnih uverenja: Kristali imaju moć da nam pomognu da prepoznamo i otpustimo negativna uverenja koja blokiraju protok novca. Kroz rad sa odgovarajućim kristalima, možemo osvestiti svoje ograničavajuće misli i uverenja o novcu, kao i transformisati ih u pozitivna i podržavajuća uverenja. Kristali nam pomažu da se oslobodimo straha, nedostatka i ograničenosti i da otvorimo vrata za finansijsko obilje.
 3. Jačanje manifestacione moći: Kristali su snažni alati za manifestaciju. Kada postavimo nameru da privučemo finansijski uspeh i obilje, odabiramo kristale koji podržavaju tu nameru. Kroz meditaciju, vizualizaciju ili nošenje kristala kao nakit, možemo pojačati našu manifestacionu moć i usmeriti našu energiju ka privlačenju finansijskih prilika i obilja.
 4. Balansiranje energetskih centara: Kristali se često koriste za balansiranje i čišćenje energetskih centara ili čakre. Kada su naši energetski centri uravnoteženi i slobodni od blokada, energija može slobodno teći kroz naše telo i život. To takođe uključuje i naš odnos sa novcem. Kroz korišćenje odgovarajućih kristala za balansiranje čakri, kao što je ametist za treće oko ili citrin za solarni pleksus, možemo osnažiti našu vezu sa finansijskom energijom i olakšati protok novca u naš život.

Citrin

Citrin se najčešće koristi za privlačenje prosperiteta u život pojedinca. On se smatra kristalom sreće, a veruje se da ima sposobnost da ukloni prepreke koje sprečavaju protok energije novca. Povezuje se sa energijom bogatstva i smatra se da poseduje sposobnost da privuče bogatstvo i prosperitet u život pojedinca

Citrin se smatra efikasnim čistačem negativne energije, što može pomoći u uklanjanju energetskih blokada ili uverenja koja sprečavaju protok energije novca.

Smatar se kristalom koji donosi samopouzdanje i samopoštovanje , a što sa druge strane pomaže da aktiviramo sve svoje potencijale i preduzmemo potrebne akcije kako bismo aktivirali energiju novca.

On pokreće kreativnu energiju, donosi nove ideje, što je veoma važan faktor za uspeh u biznisu. Uticaj citrina u tom smislu pomaže pri otklanjanju blokada u kreativnom umu i podržava inovativne ideje i projekte koji vode ka uspehu.

Citrin se smatra visokoenergetskim kristalom, a njegova vibracija je usklađena sa frekvencijama bogatstva. Pomaže pri podizanju vibracije i usklađuje je sa visokim vibracijama bogatstva i prosperiteta.

Kako biste iskoristili potencijal citrina u pokretanju energije novca, možete ga nositi kao nakit, postaviti u vašoj kancelariji ili radnom prostoru ili koristiti tokom meditacije. Doslednom primenom praksi sa citrinom, uz pozitivna razmišljanja, promenom navika i usklađivanjem sa frekvencijom bogatstva, iskoristićete mogućnosti koje ovaj kristal pruža u ostvarenju uspeha u oblasti finansija.

Zeleni aventurin

Ovaj kristal se smatra kamenom sreće. Rad sa ovim kristalom donosi osećaj sreće i ushićenja pa izlazak iz zone udobnosi ne čini se toliko strašan. Aventurin zapravo otvara srčanu čakru i pomaže vam da prepoznate šta je to što vas zaista uzbuđuje, zbog čega se osećate radosno i šte je to što bi vas pokrenulo da izađete iz zone komfora.

Frekvencije ovog kristala vas mogu odvesti na put o kom do sada niste razmišljali, može vam doneti skroz drugačiju perspektivu, možete primetiti nove prilike koje se nalaze oko vas, a koje vaš život mogu promeniti na bolje.

Ako se trenutno nalazite na raskrsnici u životu i niste sigurni kojim putem da krenete, ovaj kristal vam može pomoći da se odlučite da rizikujete kako bi popravili svoj život.

Povezujući vas sa srčanom čakrom on donosi lakoću i samopouzdanje da krenete nekim novim putem. Aventurin vas stimuliše da se bavite svojim strastima, da radite ono zbog čega vaše srce treperi.

Ako vas privlači zeleni aventurin to znači da vaše biće teži nekoj novoj avanturi u životu, a ovaj kristal će vam pomoći da se zaista i pokrenete u smeru onoga što vas raduje, što vam donosi lakoću.

Pirit

Radeći sa ovim kristalom usklađujete se sa energijom bogatstva. Pirit ima snažnu zaštitničku energiju koja neutrališe sve negativne uticaje iz okoline.

Sa ovim kristalom možete se uskladiti sa energijom obilja u svim oblastima života. On donosi sreću i pozitivnost kako na poslu, ljubavi, zdravlju. On uklanja samoograničavajuća uverenja i negativne misli kako biste se fokusirali na one stvari koje u vama bude radost. On vas podstiče da idete napred, da negujete svoje strasti kako biste ostvarili prosperitet.

Pirit štiti vašu auru od svih negativnosti koje dolaze izvan vas. On poput oglledala odbija negativnost i vraća tamo odakle je negativnost i potekla.

Ako vas ovaj kristal privlači verovatno je da vam je trenutno potrebna energetska zaštita kako bi vaše energetsko polje ostalo jasno i čisto.

Ako želite da poboljšate svoje poslovne prilike i krenete putem bogatstva, da pokrenete energiju bogatstva, stavite pirit preko svoje vizit karte i ostavite neka stoji četrdeset dana.

Tigrovo oko


Tigrovo oko je kristal koji ima snažnu povezanost sa energijom novca i finansijskom stabilnošću. Njegova očaravajuća zlatno smeđa boja i živopisni prelivi podsećaju na bogatstvo zemlje i privlače obilje u naš život. Tigrovo oko budi hrabrost u nama da se suočimo sa finansijskim izazovima i da preduzmemo akciju ka ostvarenju naših materijalnih ciljeva.

Ovaj kristal donosi unutarašnju snagu i samopouzdanje koje su neophodne za ostvarivanje finansijske sigurnosti. Tigrovo oko nas ohrabruje da prepoznamo i iskoristimo prilike koje nam se pružaju, da preuzmemo inicijativu i pređemo granice svoje udobne zone. On nas podstiče da budemo odlučni i uporni u ostvarivanju naših ciljeva, bez straha od rizika ili neuspeha.

Osim toga, tigrovo oko nam donosi mentalnu jasnoću i fokus potreban za donošenje mudrih finansijskih odluka. On nam pomaže da prepoznamo šta je zaista važno u našem životu i da usmerimo naše resurse tamo gde će nam najviše koristiti. Tigrovo oko nas podstiče da budemo odgovorni u upravljanju svojim finansijama i da razvijemo zdrav odnos prema novcu.

Kada koristimo tigrovo oko kao alat za pokretanje energije novca, treba imati na umu da se finansijski uspeh ne postiže samo fizičkim prisustvom kristala. Važno je da budemo proaktivni, da radimo na razvoju svojih veština i znanja, i da preduzmemo korake ka ostvarenju svojih finansijskih ciljeva. Tigrovo oko će nam pružiti hrabrost i podršku tokom ovog procesa, ali na nama je da preduzmemo akciju i iskoristimo njegovu energiju na najbolji mogući način.

Uz tigrovo oko kao partnera, osećamo hrabrost da preuzmemo kontrolu nad našim finansijama, da se suočimo sa izazovima i da ostvarimo finansijski prosperitet. Ovaj kristal nas podseća da je hrabrost ključna komponenta u ostvarivanju finansijske stabilnosti i obilja. Neka tigrovo oko bude vaš saveznik na putu ka finansijskom uspehu, inspirišući vas da se suočite sa izazovima hrabro i da iskoristite svoj pun potencijal.

Iolit

Iolit, poznat i kao „kamen vizija“, ima izuzetnu sposobnost da pokrene energiju novca i pomogne nam u rešavanju dugova. Njegova plava boja simbolizuje jasnoću misli i unutrašnji mir, pružajući nam podršku i inspiraciju dok se suočavamo sa finansijskim izazovima.

Jedno od glavnih svojstava iolita je njegova sposobnost da nam pomogne da prepoznamo uzroke finansijskih problema i da pronađemo efikasne načine za rešavanje dugova. Ovaj kristal nas podstiče da budemo odgovorni i strateški u upravljanju svojim finansijama, pružajući nam jasnoću i perspektivu kako bismo doneli mudre odluke.

Iolit takođe pomaže u oslobađanju starih uverenja i šablona koji nas drže zarobljenim u ciklusu dugova. Njegova energija nas podstiče da preispitamo naš odnos prema novcu i da razvijemo zdravije i održivije finansijske navike. Iolit nas inspiriše da preuzmemo kontrolu nad našim finansijama i da donesemo odluke koje će nas dovesti do dugoročne finansijske stabilnosti.

Pored pomoći u rešavanju dugova, iolit nam pruža podršku da razvijemo zdrav odnos prema novcu i materijalnom bogatstvu. On nas podseća da su naša vrednost i bogatstvo mnogo više od materijalnih dobara. Iolit nas vodi ka dubljem razumevanju naših pravih potreba i ciljeva, pomažući nam da uskladimo naše finansijske ambicije sa našom duhovnom evolucijom.

Kada koristimo iolit u svojoj praksi za pokretanje energije novca, važno je da budemo svesni da on nije čarobni eliksir koji će odmah rešiti sve naše finansijske probleme. Umesto toga, iolit nam pruža podršku, hrabrost i jasnoću da preduzmemo neophodne korake za rešavanje dugova i ostvarivanje finansijske stabilnosti.

Neka iolit bude vaš saveznik na putu ka finansijskoj slobodi. Pustite da njegova energija pročisti vaše misli, pruži vam hrabrost i inspiraciju, i pomogne vam da donesete mudre odluke u vezi sa novcem. Uz iolit uz sebe, možete krenuti ka finansijskoj transformaciji i ostvariti novu ravnotežu i prosperitet u svom životu.

Zeleni žad

Zeleni žad, poznat kao kamen sreće, ima jedinstvenu sposobnost da pokrene energiju novca i privuče finansijsku obilje u naš život. Njegova prelepa zelena boja simbolizuje plodnost, rast i obilje, pružajući nam osećaj unutrašnje sreće i zadovoljstva.

Jedno od glavnih svojstava zelenog žada je njegova sposobnost da donese sreću i prosperitet u naš život. Ovaj kristal nas podstiče da razvijemo pozitivan stav prema novcu i privlačimo pozitivne finansijske prilike. Zeleni žad nas osnažuje da verujemo u svoje sposobnosti i da preduzmemo korake ka ostvarenju naših finansijskih ciljeva.

Pored toga, zeleni žad pomaže nam da budemo svesni vrednosti i značaja novca, ali istovremeno nas podseća da pravu sreću ne možemo pronaći samo u materijalnom bogatstvu. On nas navodi da prepoznamo važnost unutrašnjeg blagostanja, zdravih odnosa i duhovnog razvoja kao ključnih elemenata prave sreće.

Zeleni žad takođe ima svojstva koja nas povezuju sa prirodom i njenom beskrajnom mudrošću. On nas podseća na cikluse rasta i obnavljanja u prirodi i inspiriše nas da sledimo taj prirodni tok u našem finansijskom životu. Zeleni žad nas uči da budemo strpljivi, uporni i fleksibilni u našim finansijskim naporima, istovremeno pružajući nam osećaj ravnoteže i mira.

Kada koristimo zeleni žad kao alat za pokretanje energije novca, važno je da imamo realistična očekivanja i da budemo aktivni u ostvarivanju svojih ciljeva. Zeleni žad će nam pružiti podršku i sreću na tom putu, ali na nama je da preduzmemo konkretne korake ka ostvarenju finansijske stabilnosti.

Neka zeleni žad bude vaš talisman za sreću i finansijsko obilje. Dozvolite da njegova energija pročisti vaše finansijske misli, donese vam radost i optimizam, i inspiriše vas da sledite put ka finansijskom prosperitetu. Uz zeleni žad kao partnera, možete stvoriti harmoniju između unutrašnje sreće i materijalnog bogatstva, otvarajući vrata za blagostanje i obilje u svim aspektima svog života.

Za kraj

Korišćenje određenih kristala može biti efikasan način za pokretanje energije novca u našem životu. Kroz svoja svojstva, vibracije i frekvencije, kristali nam mogu pomoći da promenimo našu vibracionu frekvenciju, otpustimo blokade i negativna uverenja, te usmerimo našu energiju ka privlačenju finansijskog obilja. Međutim, važno je shvatiti da kristali sami po sebi nisu dovoljni, već su podrška koju treba kombinovati sa odgovarajućim akcijama.

Da bismo pokrenuli energiju novca, neophodno je preduzeti određene akcije. Evo nekoliko ključnih koraka koje treba preduzeti:

 1. Svesnost: Postanite svesni svojih trenutnih uverenja o novcu i identifikujte negativna uverenja koja vas blokiraju. Radite na transformaciji tih uverenja u pozitivna i podržavajuća uverenja.
 2. Postavljanje ciljeva: Definišite jasne i inspirativne ciljeve vezane za finansijski uspeh i obilje. Postavljanje ciljeva pomaže vam da usmerite svoju energiju i fokus na privlačenje željenih finansijskih rezultata.
 3. Planiranje i akcija: Razvijte detaljan plan delovanja koji će vas korak po korak odvesti ka ostvarenju vaših finansijskih ciljeva. Preduzmite konkretne akcije koje su u skladu sa vašim ciljevima i usmerite svoju energiju ka ostvarenju finansijskog uspeha.
 4. Fokus i vizualizacija: Vizualizujte sebe kako postižete finansijski uspeh i obilje. Koristite afirmacije i vizualizaciju kako biste ojačali svoju nameru i usmerili svoju energiju na privlačenje finansijskog obilja.
 5. Zahvalnost: Budite zahvalni na svim finansijskim blagoslovima koje već imate u svom životu. Razvijte svest o obilju i fokusirajte se na pozitivne aspekte vaše finansijske situacije. Zahvalnost stvara vibraciju obilja i privlači više finansijskih prilika.
 6. Otvorenost za promene: Budite otvoreni za nove ideje, prilike i načine zarade. Razvijajte fleksibilnost i prilagodljivost kako biste iskoristili promene u okruženju i privukli finansijske mogućnosti.

Kombinovanje korišćenja kristala sa ovim akcijama može vam pomoći da aktivirate i usmerite energiju novca.

2 thoughts on “6 kristala za pokretanje energije novca”

 1. Fenomenalan tekst! I bas na vreme! Kljucno da ne mozemo cekati sa ce nam kristali magicno uneti obilje u zivot, tu su nam kao pomocnici… Hvala puno!

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Корпа