Kristali su predivni dragulji koji se koriste za brojne namene, od dekoracije do meditacije, isceljenja i poboljšanja energetske ravnoteže.

Kao bilo koji drugi predmet koji koristimo redovno , kristali takođe zahtevaju čišćenje i održavanje kako bi se održala njihova energetska čistoća i snaga.

Ako niste sigurni kako čistiti vaše kristale u nastavku vas čeka nekoliko načina koje možete praktikovali kako biste pojačali njihovu pozitivnu energiju.

Voda

Možete jednostavno oprati svoje kristale pod mlazom hladne vode, nekoliko minuta, a zatim ih ostaviti da se osuše. Ova tehnika se odnosi samo na prostorne kristale. Za nakit koristite neku od suvih tehnika čišćenja.

Takođe vodu nemojte koristiti za kristale koji su vodopropusni, na primer kalcit ili za kristale sa poroznom strukturom, na primer selenit.

Morska so

Možete staviti kristale u posudu sa morskom soli i ostaviti da odstoje preko noći. Vodite samo računa da tokom čišćenja ne oštetite svoje kristale.

Dim ili smudging

Kristale možete čistiti dimom žalfije, tamjana, palo santo, birate ono što je vama instiktivno blisko. Kristale držite u ruci i provlačite kroz dim nekoliko minuta.

Smudging je metoda koja potiče od američkih starosedelaca koji koriste usitnjene biljke, poput bele žalfije ili drveta palo santo, za čišćenje kristala, prostora ili osobe. Biljke se pale, a dim koji nastaje se prenosi preko kristala, narukvica, ogrlica ili čisti prostor i ljudi koji borave u prostoru.

Ovaj ritual koristi se za čišćenje prostora od negativne enregije i loših duhova, ali i za meditaciju, povećanje koncentracije ili stvaranje mirnog ambijenta. Smudging se praktikuje širom sveta, a biljke koje se koriste variraju u zavisnosti od tradicijei kulture regiona.

U našoj tradiciji nejčešće se koriste tamjan i bela žalfija.

Zvuk

Za čišćenje kristala zvukom možete koristiti zvončiće, tibetanske zvučne činije, muziku ili bilo koji drugi intrument. Držeći kristale u ruci, okružte ga zvukom pet do deset minuta.

Ako koristite zvončiće , držite kristale u jednoj ruci i zvonite zvončićima iznad njega.Zvuk bi trebalo da se odbija od kristale i da rasprši negativnu energiju.

Ako radite sa tibetanskom zvučnom činijom, stavite kristale u činiju i krećite se štapićem sa sposljne strane činije. Zvuk će se odbitijati od kristala i očistiti ih.

Ako čistite frekvencijama, odaberite kristal koji želite da očistite . Možete koristiti bilo koji kristal ili kombinaciju kristala. Sedite u mirnoj, tihoj prostoriji gde vas niko neće ometati. Pustite audio snimak koji sadrži frekvenciju koju želite. Možete ga pronaći na YouTub-u, kao 528 hz, frekvencija ljubavi.

Pustite audio snimak da svira, a zatim usresredite pažnju na kristal. Zamislite kako udahnjujete svetlost i radost svakim udahom, a svakim izdahom otpuštate tamnu i tešku emocionalnu energiju.

Oslobodite se svih osečanja i misli. Ostanite u miru sa svojim kristalima dok puštate da frekvencije prodru u vaše kristale.

Nastavite ovaj proces pet do deset minuta ili dok ne osetite da su vaši kristali očišćeni.

Različiti kristali reaguju na različite frekvencije, zato bih preporučila da proučite i istražite specifične metode za pojedine vrste kristala kako bi bili sigurni da koristite pravu frekvenciju.

 

Važno je napomenuti da svaki kristal ima svoju jedinstvenu vibraciju i energiju, pa tako može biti korisno prepustiti se svojoj intuiciji i koristiti način čišćenja koji odgovara vašem unutrašnjem osećaju.

Sa ovim metodama vaši kristali će biti čisti, puni pozitivne energije i spremni za upotrebu u vašim aktivnostima


Stisnite ovde

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Korpa